Vår nye vertinne

For å få erfaring dro Hege Nevestad fra Sørlandet og ut i verden som ung. Nå er hun blitt en erfaren leder, og skal få verden til Sørlandet.

Tekst: Jan Frantzen 
Foto: Erling Slyngstad-Hægeland 

 

– Ting preller av meg på en annen måte nå, sier hun, og vifter bort noen imaginære utfordringer fra skulderen.

Reiselivssjefen har nettopp fortalt om mafiavirksomhet, kvinnefiendtlighet, sabotasje, demonstrasjoner og diverse utfordringer med både ansatte og ledere. Alt fra egne opplevelser.

– Før jeg begynte å jobbe i utlandet kunne småting på jobb bli ekstremt store for meg. Men jeg har opplevd mye som setter ting i perspektiv, sier Nevestad, som tiltrådte som daglig leder i Visit Sørlandet i februar.

Hun bestemte seg for å jobbe med hotell da hun var tenåring. Tok en bachelor på hotellskolen, og etter en periode med backpacking bestemte hun seg for å flytte utenlands.

Til Guadeloupe – en fransk region i Karibia, til Kreta og til Korsika. Og hun merket fort at ting fungerer annerledes i andre deler av verden. 

- Da jeg landet på Korsika skulle jeg bli hentet med hotellets egen minibuss. Den stoppet på veien og sjåføren kunne ikke forklare hva som hadde skjedd.

- Han hadde jo full tank?

 

 

Han fikk bilen på verksted, men den ble aldri fikset – fordi de som drev verkstedet tilhørte en eller annen mafia, og det passet dem dårlig at hotellet hadde en egen minibuss i stedet for å leie den tjenesten.

Det endte med at bilen måtte hentes med skip, og til sist fant de ut at noen hadde helt vann på bensintanken.

- Sånn er det bare der. Man må ha litt kontroll på hvor makten ligger for ikke å tråkke i salaten, forteller 34-åringen.

Best under press

Etter flere år utenlands flyttet hun hjem i 2019, etter å ha fått jobben som hotelldirektør på Caledonien. Noen måneder seinere kom pandemien.

– Vi permitterte i flere runder, og det slet naturligvis både på personalet og ledelsen. Det var mye usikkerhet og vanskelig å holde på teamfølelsen, sier Nevestad, som tror det var en fordel at hun var fersk som direktør.

– Jeg kom fra sesongarbeid, og var vant til at det går fra null til 100 – og motsatt. Og jeg er ofte best under press, så den biten håndterte jeg greit. Det viktigste jeg lærte var egentlig om samhold. 

– Du sier du er best under press. Hvorfor har du da tatt jobben i Visit Sørlandet?

– Haha. Veldig mange tenker at dette er en mye roligere jobb, men vi blir jo målt på ulike besøkstall og salgstall hele tiden. Og jeg er en person som ønsker å bli målt, så jeg oppsøker så mange av de tallene som mulig, sier Nevestad.

– Hva blir din viktigste oppgave fremover?

– Å klare å få til besøk hele året. Det er den store nøkkelen for å få hoteller, restauranter og aktivitetsbedrifter til å blomstre.

Årets unge leder i 2022.

Tydelig og transparent

I fjor ble Hege Julianne Nevestad kåret til årets unge leder av Næringsforeningen.

Selv mener hun at lederrollen kommer naturlig for henne.

– Jeg har alltid vært sånn. Jeg liker å ha styringen og å peke ut retning. Og så er det noe med å få være med på å gjøre en forskjell. Kanskje det er noe av grunnen til at jeg byttet jobb. Her kan jeg gjøre noe for hele Sørlandet, sier hun, og hevder hun aldri har lagt noen lederfilosofi for seg selv.

– Jeg har vært veldig opptatt av at jeg skal være veldig transparent med det jeg kan dele, og at jeg skal kommunisere tydelig, slik at det ikke er rom for å misforstå.

– Jaha? Tydelighet er kanskje ikke det Sørlandet er mest kjent for?

– Nei, men jeg lærte mye av min ledelse i Finnmark. Der legger man ikke noe imellom.

– Finnmarks-ledelse på Sørlandet? Det høres ut som en oppskrift som kan skape en konflikt eller to?

– Ja, det kan nok være at jeg noen ganger har tenkt at jeg har vært veldig tydelig, og så har den andre parten opplevd det samme mer som en konflikt. Det har hendt at jeg har reflektert litt over slike ting i ettertid. Men jeg sier alltid ifra om at jeg kommer til å være veldig tydelig, og at det aldri er personlig.

Begynte med minuspoeng

Nevestad har lært mye av sine syv år utlandet. Samtidig har hun til tider også kjent på ensomheten ved å bo og jobbe alene så langt hjemmefra.

– Når man utsetter seg for mange forandringer, bygger man kanskje en liten mur rundt seg selv for at ting skal gå. Så er man målrettet og tenker ikke så mye på det underveis. Nå begynner nok den muren å slippe taket litt, sier hun.

Kristiansanderen har også erfart at det ikke er alle steder i verden man blir applaudert som ung kvinnelig leder.

– Jeg har jo opplevd en del sånne «snakk når du blir snakket til»-holdninger. Da får man gjerne respekt når man først har bevist hva man er god for. Men jeg har ofte merket at jeg har kommet inn med i et møte «med minuspoeng», og har måttet jobbe meg frem til å bli godtatt.

– Hvordan håndterte du sånne holdninger?

–  Man tar bare innover seg at det er sånn det er der. Og så passer man på at man alltid er godt forberedt. Styrelederen vår i Visit Sørlandet minner meg heldigvis ofte på at jeg faktisk har oppnådd litt i Kristiansand nå, så jeg trenger ikke alltid å bevise så fælt. Det er nok på tide jeg lærer meg at jeg ikke er en underdog lenger.

Hege Julianne Nevestad (34)

Stilling: Daglig leder for Visit Sørlandet

Sivil status: Kjæreste

Fra: Kristiansand

Bakgrunn:  Bachelorgrad fra hotellhøgskolen. Tidligere direktør for Radisson Blu Caledonien Hotel. Har hatt ulike stillinger i Rica-kjeden (blant annet på Nordkapp), og i svenske Langley Resort.

Hører på: Podkaster, som Det ho sa. Og Godt nok for de svina av Anita Traaseth på lydbok.

Ser på: Akkurat nå, Grand Hotel på TV2

Leser: Faglitteratur

Gir meg energi: Fjelltur, løping og vinterbading